Bijna een jaar geleden verwoestte een aardbeving het Hoge Atlasgebied van Marokko. De ramp was enorm, maar dat gold ook voor de veerkracht en kracht van de inwoners. Zij werden geholpen door maar liefst 39 gemeenten die een bijdrage doneerden aan het VNG Fonds voor Noodhulp, Wederopbouw en Vredesbevordering.

Duurzame wederopbouw en economische ontwikkeling

Met dit geld zet VNG International een stap voorwaarts via ons AVERDHA-project (Steun voor de economische ontwikkeling en duurzame wederopbouw van door rampen getroffen gemeenten in de Hoge Atlas). Dit initiatief gaat over meer dan alleen wederopbouw. Het gaat over het opbouwen van levens en het levensonderhoud van de mensen in Asni, Ighil, Aghbar en Talat N'Yaaqoub.

De komende 2 jaar richten we ons daarbij op:

  • Infrastructuur opnieuw opbouwen: samenwerken met lokale autoriteiten om essentiĆ«le diensten en openbare voorzieningen te herstellen.
  • Gemeenschappen versterken: lokale initiatieven ondersteunen om de economische ontwikkeling te stimuleren en nieuwe kansen te creĆ«ren.
  • Capaciteitsopbouw: vaardigheden en kennis van lokale functionarissen vergroten om duurzaam bestuur en betrokkenheid van de gemeenschap te garanderen.