Handen

GIBIT

GIBIT staat voor Gemeentelijke Inkoop bij IT Toolbox. Deze uniforme voorwaarden helpen gemeenten bij het professionaliseren van de inkoop van ICT-diensten en –producten. Gemeentelijke diensten digitaliseren steeds verder. Dat maakt professionalisering van inkoop van ICT essentieel. De GIBIT-Toolbox levert hiervoor de basis. Op 14 mei 2021 zijn gemeenten via de ledenbrief Vernieuwde Gemeentelijke inkoopvoorwaarden bij IT Toolbox (GIBIT) geïnformeerd over het belang en de inhoud van de GIBIT. Op 5 december 2023 zijn de inkoopvoorwaarden GIBIT 2023, vastgesteld. 

Doel

Gemeentelijke diensten digitaliseren steeds verder. Dat maakt professionalisering van inkoop van ICT essentieel. De GIBIT-Toolbox levert hiervoor de basis.

GIBIT 2023

Na de GIBIT 2016, de GIBIT 2020 is op 5 december 2023 de GIBIT 2023 vastgesteld. Deze sluit aan op de nieuwe maatschappelijke en technische ontwikkelingen.

Lees hier het hele nieuwsbericht.

De GIBIT 2023 Toolbox

De GIBIT 2023 Toolbox bevat diverse instrumenten die u bij uw gemeentelijke ICT-inkoop (zowel onderhands als Europees) dient te gebruiken. De GIBIT 2023 Toolbox valt onder het ‘Comply or Explain’ regime. Dat betekent dat u verplicht bent om de GIBIT 2023 te gebruiken, tenzij u kunt uitleggen waarom u dit niet doet.

Archief GIBIT:

Stappenplan gebruik GIBIT Toolbox

Met behulp van dit stappenplan biedt Team GIBIT overzicht van de te nemen stappen om de GIBIT 2023 volledig en effectief te gebruiken.

Ga naar het stappenplan gebruik GIBIT Toolbox.

Partners

Gemeente Apeldoorn, Almere, Súdwest-Fryslân, Amsterdam, Amersfoort, Delft, NLdigital en een aantal IT leveranciers.

Gemeente Apeldoorn over de GIBIT

Meer weten?

Heeft u vragen, stel ze op het GIBIT VNG Forum of stuur een mail naar GIBIT@vng.nl.

Lees meer informatie over deze en andere standaarden op vng.nl.