Praktijkvoorbeelden (11)

Filter resetten

Bossche Aanpak Budgetbeheer

Door de Bossche Aanpak Budgetbeheer ervaren de klanten in budgetbeheer meer autonomie en eigenaarschap over hun eigen budget. Er is tijdswinst behaald in het proces dat besteed kan worden aan duurzame uitstroom en begeleiding naar financiële zelfredzaamheid.

2023

Schoon Schip; vroegsignalering van schulden

In 2020 is de gemeente gestart met Team Schoon Schip: het team dat aan de slag gaat met signalen van betalingsachterstanden van (in eerste instantie) vaste-lastenpartners (deels ook vooruitlopend op de wettelijke plicht om aan de slag te gaan met...

2022

Bossche Aanpak Budgetbeheer en Budgetbegeleiding

Kwalitatief goed budgetbeheer en budgetbeleiding opzetten zodat klanten duurzamer uitstromen, financieel zelfredzamer zijn en minder recidiveren. Met dit kwalitatief budgetbeheer en -begeleiding biedt de gemeente een goede voorliggende voorziening voor bewind en een goede afschaling voor bewind.

2022

Doorbraak voor zelfstandigen in problemen

Een doorbraak realiseren voor zelfstandigen die administratief vastzitten door schulden en een incomplete boekhouding. Door inzet van de huisaccountant op basis van SROI-plicht is de hulp kosteloos.

Sociale Dienst Drechtsteden 2021