OMGZoetermeer is het Instagramaccount voor Zoetermeerse jongeren over omgaan met geld (=OMG).

Jaartal

2023

Gemeente

De gemeente informeert, inspireert en geeft hun visie op geld(zorgen) en schulden. Ook delen zij hun eigen persoonlijke ervaringen, kennis en kunde, door dit te koppelen aan dingen die in hun leven belangrijk zijn. Zoals bijvoorbeeld sport of het ouderschap.
Instagram is ontwikkeld als app en dus zeer goed voor op de smartphone. Jongeren zijn onafscheidelijk van hun smartphone en spenderen vaak meerdere keren per dag hun tijd aan Instagram. Zo bereikt de gemeente de internet-nativegeneratie. Jongeren kunnen anoniem informatie ophalen zonder het gevoel te hebben dat ze een drempel over moeten om hun geldvragen te stellen. De gemeente komt naar hen, i.p.v. dat zij de jongeren vragen naar hen toe te komen.

Iedereen kan een Instagramaccount opstarten. Het is een gratis platform, maar het vraagt wel strategie, creativiteit en kennis van marketing. Hier is hard aan gewerkt en de bereikresultaten zijn met 2489% gestegen! Ook gaat de gemeente de straat op voor straatinterviews. Zij interviewen kort de jongeren op straat en komen op die manier ook met hen in contact. Ook maken zij zo hun Instagramaccount bekender onder de Zoetermeerse jeugd.

Dit praktijkvoorbeeld was een van de inzendingen voor de GemeenteDelers 2023.