VNG Magazine nummer 16, 21 oktober 2022

Tekst: Rutger van den Dikkenberg | Beeld: Martine Sprangers

RAAD: D66, Heemskerk | WERK: Chef-kok, Topsport Amsterdam

Raad en Werk: Mark Wouters aan het werk als chefkok

‘De stichting Topsport Amsterdam faciliteert topsport in die stad: roeien, zwemmen en de opleidingsprogramma’s van TeamNL. Als chef-kok verzorg ik dagelijks de avondmaaltijden en de herstelvoeding en ik ontwikkel nieuwe gerechten en menu’s die zijn afgestemd op de trainingen.

Ik ga ook mee naar Europese kampioenschappen, wereldkampioenschappen en trainingsstages om te koken. Meestal ben ik zo’n zes weken per jaar weg, dus dat bijt het raadswerk nauwelijks.

Mijn vader zat 21 jaar in de Heemskerkse politiek, sinds 2010 als Lijst Wouters. Toen hij in 2011 overleed, nam ik zijn zetel over. Dat was voor mij een erekwestie. Na drie jaar in m’n eentje heb ik me aangesloten bij de partij waar ik landelijk altijd al op stemde.’