De coronapandemie en de bestrijding daarvan heeft impact op ieders leven. Iedereen heeft een eigen verhaal, en ideeën over hoe we verder kunnen. Hierover zijn in het voorjaar 2021 groepsgesprekken georganiseerd, onder de noemer Wat is jouw idee. Aan de zogenoemde dialoogtafels gingen overheid, bedrijven, wetenschap en inwoners met elkaar in gesprek. 

Een aantal dialoogtafels werd voorgezeten door een burgemeester of wethouder, zie de video's hieronder.

Het project gaat nu verder met de resultaten van de dialoogtafels om handvatten te bieden aan de deelnemende partijen bij het opstellen en uitwerken van herstelplannen. De uitkomsten kunnen een inspiratiebron zijn voor gemeentelijke herstelplannen.

Meer informatie 

Dialoogtafel verkeer en wonen

In deze video vertelt burgemeester Anno Wietze Hiemstra van de gemeente Aa en Hunze over de dialoogtafel verkeer en wonen, waar hij de host van was.

Dialoogtafel geluk en ontspanning

In deze video vertelt burgemeester Anton Ederveen van de gemeente Valkenswaard over de dialoogtafel geluk en ontspanning, waar burgemeester Ederveen host van was.

Dialoogtafel geluk en ontspanning

Wethouder Patrick Kiel van Leusden ging met een zeer diverse groep inwoners in gesprek over geluk en ontspanning.

Dialoogtafel onderwijs en werk

Patricia Hoytink-Roubos, burgemeester van Overbetuwe, zat de dialoogtafel onderwijs en werk voor. Rode draad: ga output-gestuurd werken en gebruik daarbij de input van de mensen over wie het gaat. 

Dialoogtafel over samen leven

Burgemeester Ellen Nauta-van Moorsel vertelt over de dialoogtafel samen leven. De boodschap is: we moeten het samen doen. In coronatijd, maar ook daarna!

Dialoogtafel over gezondheid

Wethouder Hans Waaldijk van de gemeente Utrechtse Heuvelrug was gastheer in een dialoog over gezondheid. Hij hoorde indringende persoonlijke verhalen en geïnspireerde ideeën voor na de coronacrisis. 

Dialoogtafel over natuur en milieu

Burgemeester Servaas Stoop van West Betuwe sprak met inwoners over natuur en milieu. Hem viel op hoe gepassioneerd ze waren, en overtuigd van de noodzaak van actie.

Dialoogtafel over gezondheid

Wethouder Maikel van der Neut van Berkelland was op 18 maart voorzitter van de online dialoogtafel over gezondheid. De deelnemers spraken over hun zorgen, maar ook over opties voor een goede gezondheid na corona. Stimuleer initiatieven vanuit de samenleving, zoals een beweegtuin, was een van hun ideeën.