Logo Kennisloket Onderzoek vermogen Buitenland

Het Kennisloket Onderzoek Vermogen Buitenland is een initiatief van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, de Sociale Verzekeringsbank (SVB), het Internationaal Bureau Fraude-informatie van het UWV, Naleving en SAM. Samen vormen deze partijen de Regiegroep OVB.

Het kennisloket biedt voor medewerkers van gemeenten en de SVB toepasbare kennis en informatie over het onderzoek naar verzwegen vermogen in het buitenland.

Onderzoek in het buitenland tijdens de coronacrisis

Het coronavirus treft ons allemaal en de druk op gemeenten voor het uitvoeren van bijvoorbeeld de Tozo neemt toe. Wij begrijpen goed dat het uitvoeren van vermogensonderzoek in het buitenland nu minder prioriteit binnen uw gemeente heeft. Aan de andere kant gaan huisbezoeken in het buitenland voorlopig niet door.

Uiteraard blijft het onderwerp Onderzoek Vermogen Buitenland wel van belang, dus mocht het kunnen blijf hier vooral tijd en energie in steken. Wij helpen u hier uiteraard graag mee verder. Benieuwd naar de mogelijkheden of heeft u vragen over het starten van een vermogensonderzoek? Neem dan contact met ons op of lees verder hier op het kennisloket.

Veelgestelde vragen

Organisatie

Het Kennisloket Onderzoek Vermogen Buitenland is een samenwerkingsverband tussen het UWV (IBF), de SVB, gemeenten (via Naleving), Divosa, SAM en het ministerie van SZW. Samen vormen ze de Regiegroep OVB.