Lokale overheden spelen een belangrijke rol in de implementatie van de Global Goals. Maar hoe meet u hoe het staat met de Global Goals in uw gemeente? De VNG heeft daarvoor een dashboard ontwikkeld met een basisset van SDG-indicatoren voor gemeenten.

In het Global Goals dashboard vindt u data die de doelen voor gemeenten in beeld brengen. Dit interactieve rapport is bedoeld om de cijfers, waarvan de meeste bronnen voor elke gemeente beschikbaar zijn, overzichtelijk en in samenhang te tonen.

Het rapport is ingedeeld aan de hand van de 17 doelen. Per doel is aangegeven welke subdoelen het meest relevant zijn voor gemeenten. Vervolgens zijn indicatoren toegevoegd die deze subdoelen meetbaar kunnen maken. 

Op dit moment is er nog geen volledige indicatorenset beschikbaar voor alle 169 subdoelen met data op gemeenteniveau. Daarom zijn de subdoelen waarvoor momenteel geen data beschikbaar zijn, uit het rapport gelaten. Toch is het dashboard een handig hulpmiddel om monitoring in gemeenten mogelijk te maken.

Ga naar het Global Goals dashboard