‘De wereld duurzamer maken kunnen we niet aan anderen overlaten, we moeten er zelf mee aan de slag. In onze eigen stad, onze eigen omgeving en binnen onze eigen organisaties.’ Dat zei wethouder Thomas Walder van Deventer bij de opening van het SDG House voor de regio Apeldoorn, Deventer en Zutphen (Cleantech Regio).

Jaartal

2022

Afzender

Ondernemershuis Deventer en Cleantech Regio (Apeldoorn, Deventer, Zutphen)

Dit is een SDG House

Een SDG House streeft ernaar om zoveel mogelijk mensen en organisaties te activeren om te werken aan het behalen van de SDG’s. De ambitie is een kantelpunt te bereiken, waardoor het werken aan de SDG’s normaal is. 

Het SDG House Cleantech Regio, het 13e SDG House in Nederland, organiseert onder meer sessies in nauwe samenwerking met de gemeente Deventer en de Kerngroep Deventer4GlobalGoals om te zorgen voor een lokale versnelling om de SDG’s in 2030 te behalen.

Ondernemers inspireren

Het SDG House wil ondernemers inspireren en aanjagen om zelf aan de slag te gaan met de 17 Global Goals van de VN. Het is dan ook gevestigd in het Ondernemershuis Deventer. Directeur Alfred Liefers legt uit: ‘Of het nu voor opdrachtgevers is die vragen welke bijdrage je als bedrijf levert of voor de jongere doelgroep die als klant en medewerker bewust kiezen voor een duurzaam bedrijf, voor ondernemers is het belangrijk om mee te bewegen. Wij reiken concrete handvatten aan, zodat dit ook echt mogelijk is.’ 

Hij vervolgt: ‘We willen als SDG House ook lokaal zichtbaar maken welke bedrijven met welke doelen bezig zijn. Zodat je ook kunt zien bij wie je voor welke doelstellingen terecht kan, je van elkaar kunt leren en goed voor elkaar kunt zorgen. Dat past ook in het DNA van Deventer. Het zijn globale doelen, maar lokaal kunnen we het verschil maken.’ 

Een vrouw en drie mannen bij een klein SDG House

Thomas Walder (rechts) en Alfred Liefers (tweede van rechts) na de openingshandeling van het SDG House Cleantech Regio

Contactgegevens

Naam

Renate Smit

E-mail

r.smit-veld@ondernemershuis-deventer.nl

Telefoon

06 - 41 87 27 53