In de nieuwe uitgave van In Control, een publicatie voor vastgoed- en facility managers in het maatschappelijk vastgoed, staat onder andere een praktijkverhaal uit Rotterdam en een vergelijking van waardeaspecten waarop wordt gestuurd bij de Sustainable Development Goals van de VN, de Nen 8026 en GPR gebouw. 

Lees de publicatie online of bestel een fysiek exemplaar

Tools voor waardesturing

In deze uitgave veel aandacht voor waardesturing in maatschappelijk vastgoed. Het Bouwstenen-netwerk heeft zelf ook een waardewiel ontwikkeld met voor maatschappelijk vastgoed relevante waarden. 

Met gebruikers in gesprek

Het voorwoord is geschreven door Petra Heesterbeek, afdelingshoofd Maatschappelijk Vastgoed bij de gemeente ‘s Hertogenbosch. Zij ging met de redactie op stap om te kijken wat we kunnen leren van corporaties. Ook sprak ze online met gebruikers en leveranciers van informatiesystemen over het gebruiksgemak van de systemen.  

Nieuw op de markt

Tot slot wordt verslag gedaan van een aantal nieuwe ontwikkelingen rond informatiemanagement. Zo bouwt de gemeente Almere bijvoorbeeld aan de digitale maquette, waarbij beleidsinformatie en geodata in 3D bij elkaar komen. Een informatiemanager in huis die het werk rond maatschappelijk vastgoed leuker weet te maken is beslist geen luxe, blijkt uit het verhaal van de gemeente Enschede.

In Control is een uitgave van Bouwstenen, een landelijk platform voor publiek gefinancierd vastgoed. De VNG ondersteunt dit initiatief.