Naast de Sectorale Routekaart Gemeentelijk Maatschappelijk Vastgoed hebben gemeenten ook te maken met 3 andere routekaarten: 

Routekaart primair en voortgezet onderwijs 

De routekaart voor het primair en voortgezet onderwijs is opgesteld in samenspraak met de VNG en door ons onderschreven. In deze routekaart is geconstateerd dat naast het verduurzamen van de gebouwen van het primair, speciaal en voortgezet onderwijs ook een slag moet worden gemaakt met de kwaliteit van de schoolgebouwen (binnenklimaat) en het inspelen op de onderwijskundige ontwikkelingen. Dit sluit aan op een advies van het Expertiseteam onderwijshuisvesting om dit in samenhang op te pakken.

De Sectorale Routekaart PO/VO heeft daarom zowel de verduurzaming als de kwaliteitsopgave als scope. Er is afgesproken om samen met de PO- en de VO-raad op te trekken in de richting van het rijk om aanvullende middelen hiervoor op orde te krijgen. Ook de monitoring en voortgangsrapportages gebeurt gezamenlijk.

Routekaart sport 

Gemeenten zijn eigenaar van ongeveer 45% van de 19.000 sportgebouwen in Nederland. Deze gebouwen vallen binnen de scope van de Sectorale Routekaart Gemeentelijk Maatschappelijk Vastgoed. De gebouwen in eigendom van sportverenigingen zijn opgenomen in de Routekaart Sport.  

Routekaart monumenten 

Het monumentale deel van het vastgoed van gemeenten is inbegrepen in de scope van de Sectorale Routekaart Gemeenten. Daarbij geeft de Routekaart Monumenten inzicht in de maximaal haalbare CO2-reductie van monumentale gebouwen, ongeacht de functie van deze gebouwen.