In samenwerking met het Interdepartementaal Projectteam Arbeidsmigranten van het Rijk (IPA) organiseert de VNG een serie werkbezoeken en bijeenkomsten in het land. De eerste bijeenkomst had het thema: regionale samenwerking. 

Man haalt houten balken uit een magazijn

Minister Karien van Gennip (ZSW) bracht een bezoek aan de huisvestingslocatie Stella Maris van uitzendbureau Goodmorning in de Brabantse gemeente Steenbergen. Stella Maris is een mooie plek om te wonen en de bewoners zijn er ook echt een onderdeel van de lokale gemeenschap.  

U kunt een impressie van het werkbezoek bekijken.  

Tijdens het werkbezoek zijn de volgende presentaties gegeven: 

Ook gaven minister van Gennip en wethouder Tim Versnel van de gemeente Rotterdam een reflectie op het werkbezoek. 

In vervolg op het werkbezoek is er een webinar georganiseerd. Tijdens dit webinar hebben de gasten in de studio hun zienswijze gegeven op de 3 presentaties die zijn gegeven. 

  • Zo heeft Martin van der Giesen van de provincie Zuid-Holland gekeken of en in hoeverre de Brabantse aanpak ook toepasbar is in Zuid-Holland of in andere provincies. 
  • Marijke Riksen van de regio West-Brabant is dieper ingegaan op de stappen die gezet zijn in de regio West-Brabant om te komen tot regionale samenwerking, 
  • En Peter Baltussen van LTO Nederland ging verder in op de rol die een werkgever kan hebben in de opzet van regionale samenwerking. 

Kijk het webinar terug. 

Brabantse aanpak arbeidsmigratie 

Meer informatie over de Brabantse aanpak arbeidsmigratie is te vinden op de website van de Provincie Noord-Brabant

Vragen? 

Heeft u nog vragen? Mail dan naar het ondersteuningsteam arbeidsmigranten van de VNG via arbeidsmigranten@vng.nl.