In 2022 is Leiden gastheer voor het EuroScience Open Forum, de grootste multidisciplinaire wetenschappelijke bijeenkomst van Europa.

Jaartal

2021

Gemeente

Type

Website

Veel steden noemen zich een kennisstad. Leiden is het. De concentratie van talent en kennis maakt dat de stad al eeuwen een internationale ontmoetingsplaats is waar talent en kennis tot innovatie leiden. Het is dan ook vanuit die gedachte dat de stadspartners in Leiden gezamenlijk hun schouders hebben gezet onder het binnenhalen van de titel European City of Science. Het is voor een stad als Leiden de logische 'next step' in het internationale speelveld.

Leiden heeft voor het jaar 2022 de titel European City of Science toegekend gekregen. Een prestigieuze titel die eveneens met zich meebrengt dat Leiden dat jaar de gaststad is van ESOF 2022, de tiende editie van het grootste tweejaarlijkse multidisciplinaire wetenschapscongres van Europa. De Leidse organisatie wordt gedragen door twee ‘Local Champions’ van de Universiteit Leiden, hoogleraren Corinne Hofman en Ferry Breedveld. Beiden zijn zeer trots op het resultaat.