Praktijkvoorbeelden (14)

Filter resetten

Arnhem Aan Tafel Kookboek 

Arnhem wil de bestaande meerjaren campagne en stadsbeweging ‘Arnhem Aan’(energietransitie) relevant maken voor een bredere èn inclusievere doelgroep. Enthousiasmeren, handelingsperspectief laten zien voor iedere Arnhemmer. In het huishouden/keuken daar gebeurt het!

2021

Bijzondere stroomtuin in IJlst

In IJlst gebeurt iets bijzonders. De opening van de Stroomtuin. Een volledig door de bevolking zelf gerealiseerde zonneweide van bijna 2 hectare.

2020

Datalab Energietransitie

Informatie over de energietransitie samenbrengen in 1 platform en ontsluiten voor verschillende stakeholders met verschillende doelen: Sturing op processen, samenwerking stimuleren binnen en buiten de gemeente.

2020

Regionaal Manifest Ruimtelijke Adaptatie

In december 2017 tekenden 28 gemeenten, de provincies Utrecht en Gelderland, en het Waterschap Vallei en Veluwe het Regionaal Manifest Ruimtelijke Adaptatie. Samen willen zij de gevolgen van klimaatverandering aanpakken in de regio Vallei en Veluwe. Door stresstesten, een jaarlijkse...

Gemeenten, Provincies en Waterschap in Gelderse Vallei, Veluwe, Eemland en IJsselvallei 2019

Rotterdamse klimaataanpak

Rotterdam stroopt de mouwen op voor de Rotterdamse energietransitie. Tijdens de klimaattop in Parijs heeft Nederland ingestemd met de afspraak om in 2030 49% minder CO2 uit te stoten dan in 1990. In 2050 moet dit zelfs 95% minder zijn...

2019