Bij de aanlevering door gemeenten van begrotingscijfers voor 2023 zijn knelpunten in de aangepaste Iv3-indeling voor Jeugd en Wmo geconstateerd, vooral bij de taakvelden Jeugd. Het doel van de aanpassingen is meer verfijning aan te brengen in het Iv3-model.

Gesprek over mogelijke oplossingen tijdens werksessie

Op dit moment wordt een nadere verkenning uitgevoerd, enkele gemeenten zijn daar al bij betrokken. Tijdens een werksessie willen de VNG en de ministeries van VWS en BZK met een grotere groep gemeenten in gesprek over mogelijke oplossingen voor de indeling Jeugd en eventueel Wmo. De Iv3-indeling voor 2024 kan dan waar nodig nader worden aangepast.

Datum en tijd 

De  werksessie staat gepland op maandag 17 april van 14.00 - 16.00 uur bij de VNG in Den Haag. Digitaal aansluiten is mogelijk, onderzoeksbureau jb Lorenz begeleidt de sessie.

Aanmelden

Graag horen we of u aanwezig wil zijn bij deze werksessie. We hopen op een diverse groep gemeenten: qua grootte, maar bijvoorbeeld ook qua inkoopvariant. Meld u aan bij de projectleider van het onderzoek: bianca@jblorenz.nl. Vermeld of u fysiek of digitaal wilt aansluiten. Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Neem dan contact op via tel. 06 - 24 611 542.