Zoals vorige maand bericht, laten het rijk en de VNG het CPB onderzoek doen naar de houdbaarheid van de Wmo en de groeiraming van de uitgaven aan jeugdzorg. Het CPB heeft hiertoe Wmo- en jeugdzorgdata nodig die we via het Inlichtingenbureau (IB) willen laten verstrekken.

Toestemming gemeente nodig

Het IB mag de informatie alleen - en met toestemming van uw gemeente - eenmalig verwerken tot een geaggregeerde, niet tot de persoon of gemeente herleidbare set gegevens en beschikbaar stellen aan het CPB. We hebben de colleges van B en W per ledenbrief gevraagd toestemming te verlenen door de pilotovereenkomst (pdf, 461 kB) te ondertekenen en te sturen naar klantsupport@inlichtingenbureau.nl. Dit hebben tot nu toe ongeveer 100 gemeenten gedaan.

Reageer snel

Heeft uw gemeente de overeenkomst nog niet ondertekend? Doe dat dan snel, in ieder geval vóór 1 april. Met oog op de representativiteit moeten namelijk zoveel mogelijk (minimaal 300) gemeenten meedoen aan het onderzoek. We stellen uw medewerking dan ook zeer op prijs! 

Gezamenlijk beeld van opgave in Wmo en Jeugdwet

Met het onderzoek krijgen we een gezamenlijk beeld van de opgave in de Wmo en de Jeugdwet. Dit helpt gemeenten, de VNG en het rijk om gezamenlijk en proactief te kunnen sturen op de fundamentele vraagstukken in dit domein voor de middellange termijn.

Meer informatie

CPB-houdbaarheidsonderzoek Wmo en Jeugd