SAM is er! De BvK – oorspronkelijk alleen gericht op klantmanagers – bereikt een veel grotere doelgroep, zet in op professionalisering van alle uitvoerders én werkt aan een sterkere positie voor de uitvoerders in het beleid. Daarom is het tijd voor een nieuwe naam en uitstraling. Voortaan verbindt SAM als beroepsvereniging alle uitvoerders in het publieke sociaal domein: van schuldhulpverleners en klantmanagers tot jobcoaches, van re-integratieprofessionals tot Wmo- en jeugdzorgconsulenten.

SAM is niet zomaar gekozen. SAM is een naam: voor uitvoerders én voor hun organisatie. De eerste drie letters vormen ook nog het eerste deel van ‘samen’: samen werken, samen leren, samen ontwikkelen en samenleving. Uitgangspunt van de nieuwe naam én beroepsvereniging is dat álle uitvoerders samen het juiste doen voor de bestaanszekerheid en het welzijn van burgers. Daarom is het belangrijk dat de verschillende specialisten elkaar weten te vinden in één beroepsvereniging.

Stevig in de schoenen

Professionalisering is noodzaak. Dit vakgebied vraagt om professionals die stevig in hun schoenen staan en die zich blijven ontwikkelen volgens de laatste inzichten. Het is een moeilijk vak. Dat vraagt om een goed aanbod, duidelijke ondersteuning en hoogwaardige opleidingen. Uitvoerders moeten eveneens meer invloed krijgen bij het maken van beleid. SAM gaat hiervoor zorgen.

Luister naar de uitvoering!

De beweging is al langer geleden in gang gezet. Vooral in deze coronatijd is te zien dat een betere koppeling met de uitvoerders veel ellende kan voorkomen. Luister naar de uitvoerders! SAM staat pal voor professionele uitvoerders die zich blijven ontwikkelen!

SAM is bereikbaar via www.sam.nl of een van de sociale mediakanalen.