Voor de rubriek BuitenBeeld gaan burgemeesters, wethouders en raadsleden op de foto bij een kunstwerk uit hun gemeente met een speciale betekenis. 

Auteur: Cindy Castricum | Foto's: Martine Sprangers
 

11 oktober: Man met Hond, Kees Siegers

Ter nagedachtenis aan burgemeester Bert Swart liet de gemeente Westerkwartier een beeld plaatsen, vertelt wethouder Bert Nederveen.

27 september: D'Ouwe Sok, Léon Vermunt en Ruben van de Ven

Burgemeester Jaqcues Niederer van Roosendaal laat herinneringen achter in een oude sok.

13 september: Een zee van staal, Nico Betjes

Het beeldenpark Een zee van staal is voor raadslid Mendes Stengs uit Beverwijk een symbolische plek. Hij werkt bij het op de achtergrond gelegen Tata Steel.

30 augustus: Smokkelaar met haan, Jürgen Ebert

Burgemeester Anton Stapelkamp van Aalten haalt herinneringen op aan de tijd dat smokkelen in de grensstreek de normaalste zaak van de wereld was.

21 juni: De Wielrenner, Ruud Ringers

Burgemeester Joerie Minses lost op 31 juli het startschot van de Acht van Chaam, het bekendste wielercriterium van Nederland.

7 juni: De Ontmoeting, Ruud van de Wint

Er waren vragen van raadslid Pieter Groot voor nodig om 'de wokkel', zoals het beeld in de volksmond heet, terug op zijn plek te krijgen.

24 mei: Kip Artistique (diverse kunstenaars)

Nu het VNG Jaarcongres in Barneveld plaatsvindt, vestigt raadslid Wilma Heijkoop de aandacht graag op de kunstkippen die her en der in de gemeente zijn te vinden.

10 mei: Zilverkunst (Jan van Nouhuys)

Raadslid Marco Oudshoorn van Krimpenerwaard is trots op zilverkunst.
 

19 april: Gootspoken (Joris Baudoin)

Raadslid Kees Metz (Zaltbommel Veranderen met Visie) heeft drie gootspoken laten maken, gevelstenen in de vorm van vleermuizen.


5 april: Het Hemels Gewelf (James Turrell)

Wethouder Robert van Asten (D66) van Den Haag loopt graag hard in de duinen waar 'tussen zee en skyline' een kunstwerk van de Amerikaan James Turrell te bewonderen is.
 

22 maart 2019: De Kaaiwerker (Joep Luijckx)

Wethouder Berend Jan Bruggeman (Vitale Kernen) van Goeree-Overflakkee vindt de plaatsing van De Kaaiwerker van kunstenaar Joep Luijckx 'een geslaagd voorbeeld van burgerparticipatie'.
 

8 maart 2019: De vrijheid van de gedachte (Hildo Krop)

Ivar Manuel (D66), stadsdeelvoorzitter Amsterdam-Oost, heeft er persoonlijk voor gezorgd dat De vrijheid van de gedachte van voormalige stadsbeeldhouwer Hildo Krop voor de stad behouden is gebleven.