Lingewaard is succesvol in het aantrekken van nieuw personeel in een zeer krappe arbeidsmarkt. Hierbij wordt gebruik gemaakt van social media, film en foto technieken en de werklocatie met bijbehorende omgeving.

Jaartal

2021

Gemeente

Een proces wat ook goed toe te passen is in coronatijd. Efficiënt wervingsproces wat veel inhuurkosten kan besparen omdat vacatures ingevuld kunnen worden.  Door veel aandacht in de social media een stevig werkgeversmerk voor Lingewaard / gemeenten kunnen neerzetten. 

Er wordt uitgegaan van gelijkwaardigheid en bieden de ruimte voor een goed gesprek met kandidaten voordat ze solliciteren. Dit biedt mogelijkheden voor mensen die zich willen oriënteren op het werken bij een gemeente. Meer mensen krijgen de kans om in gesprek te gaan omdat dit proces voor de sollicitatie plaatsvindt. Hiermee kunnen de kloof op de arbeidsmarkt tussen vraag en aanbod verkleinen.  
Werkzoekenden waarderen dit enorm! Medewerkers vinden het leuk om over hun werk te vertellen. Dit stimuleert tevens de professionele ontwikkeling van medewerkers.  Dus de sollicitant staat centraal en maak kennis met collega's door te wandelen voor de sollicitatie. 

Het proces is eenvoudig over te nemen door een handleiding en checklist op te stellen. Ervaringen kunnen gedeeld worden waardoor het proces steeds beter zal worden! 

Dit praktijkvoorbeeld was een van de inzendingen voor de #GemeenteDelers 2022.