De nieuwe tarieven voor 2016 zijn vastgesteld voor de landelijke inkoop jeugdzorg. De gemeentelijke contactpersonen ontvingen in december het tarievenoverzicht met het bijbehorende wachtwoord. Heeft u de tarieven niet ontvangen? Mail naar lc@vng.nl  

Het nieuwe tarievenoverzicht vindt u achter uw inlogcode, met een paar wijzigingen voor de bestaande  aanbieders en de toevoeging van de aanbieders met wie wij per 1 januari 2016 een raamcontract hebben afgesloten. 

  • Tarief voor MST is aangepast omdat het oude tarief niet kostendekkend was, terwijl  MST wel heel belangrijk is in de transformatie en geldt voor trajecten die starten in  2016 en 2017.
  • MTFC-p voor de Bascule is toegevoegd en geldt per 1 januari 2016.
  • Tarieven van de nieuwe aanbieders per 1-1-16, deze zijn met budgetplafonds en eindigen net als andere contracten ook op 31-12-2017.
  • FPKM tarieven zijn gewijzigd vanaf 1 januari 2016.
  • Voor Yulius zijn met terugwerkende kracht de verblijfsprestaties B en G toegevoegd aan de tarievenlijst; wel is met hen een plafond vastgesteld op het aantal  verblijfsprestaties per jaar om het totaal aan gedeclareerd verblijf niet te laten groeien. 

VNG pagina Landelijke contracten jeugdzorg

Het VNG Team Landelijke Coördinatie Sociaal Domein stuurt regelmatig nieuwsbrieven naar de gemeentelijke contactpersonen. Wilt u de nieuwsbrief ook ontvangen? Mail naar lc@vng.nl​