Tijdens de MeetUp gaan gemeenten, de VNG, en andere vakspecialisten vrij met elkaar in gesprek. Het doel is om kennis uit te wisselen, vragen te laten stellen en ervaringen te delen met betrekking tot de GIBIT. Deze MeetUp staat in teken van de nieuwe inkoopvoorwaarden voor camerasystemen.

Inkoopvoorwaarden camerasystemen

De VNG heeft op 21 juni ledenbrief Inkoopvoorwaarden camerasystemen opgesteld. De VNG heeft advocatenkantoor Pels Rijcken gevraagd om sturingsmechanismen te onderzoeken die gemeenten kunnen inzetten. Dit heeft tot doel om leveranciers, die bijdragen aan mensenrechtenschendingen of afkomstig zijn uit landen met een offensief cyberprogramma tegen Nederland, te weren van aanbestedingen, of hen daarin lager te laten scoren. Dit onderzoek heeft geleid tot enkele inkoopvoorwaarden en gunningscriteria die worden aangeboden aan gemeenten. Deze inkoopvoorwaarden en gunningscriteria richten zich specifiek op camerasystemen in relatie tot mensenrechten en digitale veiligheid.

Programma

  • 5 min - Welkom
  • 15 min - Presentatie over de nieuwe inkoopvoorwaarden en gunningscriteria voor camerasystemen, zoals beschreven in de recente VNG-ledenbrief 
  • 10 min - Napraat en vragen over de presentatie en de ledenbrief
  • 20 min - Gesprek naar aanleiding van ingestuurde best of worst practices, vragen en oproepen met betrekking tot de implementatie van de nieuwe inkoopvoorwaarden
  • 10 min - Mogelijke volgende stappen en afsluiting

U kunt van tevoren best practices, worst practices, vragen, en oproepen insturen doormiddel van het aanmeldformulier. Specifiek wordt u uitgenodigd om vragen of ervaringen met betrekking tot de nieuwe inkoopvoorwaarden en gunningscriteria voor camerasystemen in te sturen.

De MeetUps worden maandelijks georganiseerd met afwisselend GIBIT en Markt en Overheid als focus. De GIBIT MeetUp vindt ook nog plaats op 26 november.

Locatie en tijd

  • Online, MS Teams
  • Dinsdag 24 september van 11.00 tot 12.00 uur

Doelgroep

Inkopers, juristen, CIO's, leveranciersmanagers, contractmanagers, managers ICT en CDO's

Kosten

Geen

Organisator

VNG Realisatie