Verschillende ondersteuningsproducten zoals een handreiking helpen gemeenten bij het uitvoeren van de afspraken uit de Hervormingsagenda. 

Ondersteuningslijn Stevige lokale teams

In heel Nederland staan lokale teams klaar om inwoners ondersteuning en hulp te bieden. De Hervormingsagenda jeugd vraagt dat we stevig lokale teams vormen die zelf hulp bieden. Daarbij krijgen de lokale teams de komende jaren ook een grotere rol bij begeleiden en bijstaan van gezinnen en huishoudens die te maken hebben met onveiligheid. De ondersteuningslijn ‘Stevig Lokale Teams’ van de VNG ondersteunt en stimuleert gemeenten en uitvoeringsorganisaties om deze beweging te maken.

Download de Ondersteuningslijn Stevige lokale teams (pdf, 1 MB)
 

Handreiking 'Uitvoering maatregelen Hervormingsagenda Jeugd

De handreiking 'Uitvoering maatregelen Hervormingsagenda Jeugd' geeft gemeenten concrete handvatten om met álle maatregelen uit de Hervormingsagenda aan de slag te gaan. Deze handreiking is een aanvulling op het Implementatieplan

Download de Handreiking 'Uitvoering maatregelen Hervormingsagenda Jeugd' (pdf, 584 kB)

Goede voorbeelden

Gemeenten werken al hard om de jeugdhulp te verbeteren. De VNG deelt daarom in een YouTube-playlist een aantal goede voorbeelden om andere gemeenten te inspireren: 

Databank praktijkvoorbeelden

Ga naar onze databank Praktijkvoorbeelden voor nog meer goede voorbeelden van gemeenten.

Webinar 23 april 2024

Kijk het webinar van 23 april terug: 

 Download de bijbehorende presentatie (pdf, 394 kB)