Deze keuzehulp gaat in op de actuele mogelijkheden en workarounds om conceptplannen voor gebiedsontwikkelingen uit te wisselen tussen gemeente en adviesbureau. Deze mogelijkheden zijn afhankelijk van de situatie bij de gemeente en van de gebruikte plansoftwarepakketten.

Voor Q1-2024 kan ervan uit worden gegaan dat enkel in een beperkt aantal gevallen de volledige uitwisseling zoals beschreven in de beoogde werkwijze plan-plan koppeling toegepast kan worden. Deze keuzehulp zal ieder kwartaal geactualiseerd worden.

De alternatieven beschreven in deze keuzehulp zijn voor een deel tijdelijke oplossingen. Deze zijn in de aanloopfase werkbaar om gemeenten te helpen, maar kunnen op langere termijn nadelen hebben.

Bij het gebruik van de keuzehulp zijn onderstaande overwegingen belangrijk om mee te nemen:

  • Als de gemeente in het geheel nog niet werkt met STOP-TPOD, dan is het maken van een wijziging en uitwisselen in TAM-IMRO de enige mogelijkheid.
  • Het advies is om altijd met uw adviesbureau en uw softwareleverancier in gesprek te gaan over welke mogelijkheden het beste zijn op dat moment voor de uitwisseling. De onderstaande keuzehulp biedt u daarbij een leidraad.

De keuzehulp kent vier mogelijke situaties:

Situatie 1: vaste regelstructuur/niet via plan-plan koppeling

Situatie 2: geen vaste regelstructuur/niet via plan-plan koppeling

Situatie 3: vaste regelstructuur/plan-plan koppeling

Situatie 4: geen vaste regelstructuur/plan-plan koppeling