Elk jaar kunnen gemeenten hun projecten aanmelden voor GemeenteDelers. Succesvolle en waardevolle initiatieven die te mooi zijn om voor u zelf te houden en die andere gemeenten kunnen hergebruiken. Dit jaar sluit de aanmeldtermijn op 1 december 2023. Meld daarom nu uw casus aan voor GemeenteDelers 2024.

Aangepast: deadline voor het aanmelden van casussen is opgeschoven naar 1 maart 2024. 

Waarom meedoen?

Elke dag bedenken gemeenten nieuwe ideeën én voeren deze met goed resultaat uit. Er is een schat aan kennis en ervaring die nu vaak niet verder komt dan de gemeentegrenzen. GemeenteDelers is een landelijke competitie om deze inspirerende initiatieven op te halen vanuit de uitvoeringspraktijk en deze meer aandacht te geven. Andere gemeenten kunnen er zo hun voordeel mee doen.

Lees wat meedoen aan GemeenteDelers u oplevert.

Hoe werkt GemeenteDelers?

GemeenteDelers is een competitie in 3 rondes die eindigt met winnaars in verschillende categorieën. In ronde 1 filteren de scoorders de eerste selectie uit alle aanmeldingen. In ronde 2 bepalen de assessoren welke kanshebbers doorgaan naar de finale. In de 3e en laatste ronde selecteren de juryleden uit de finalisten de winnaars van GemeenteDelers 2024.

Ook aanmelden voor GemeenteDelers 2024?

In de afgelopen 3 edities zijn meer dan 200 succesvolle, waardevolle en herbruikbare casussen aangemeld voor GemeenteDelers. Ook uw gemeente heeft vast een goede oplossing waar u trots op bent. Een initiatief dat erom vraagt gedeeld te worden met andere gemeenten.

Vanaf nu tot 1 maart 2024 kunt u uw casus aanmelden.

Op de webpagina vindt u meer informatie over GemeenteDelers. U kunt ook het webinar ‘Goed geïnformeerd meedoen aan GemeenteDelers’ terugkijken voor extra tips over het aanmelden.