Veel gemeenten hebben gebruik gemaakt van de mogelijkheid om een ondersteuningsbudget aan te vragen. Dit budget is beschikbaar voor alle gemeenten voor het bevorderen van sport en bewegen, cultuurparticipatie en gezondheid/gezond leven en preventie.

Inzet bij aanvraag en opstellen plan van aanpak Gezond en Actief Leven en Sportakkoord II

Het budget van maximaal € 7.400 per gemeente (exclusief btw) kunt u inzetten voor ondersteuning bij het doen van de aanvraag en het opstellen van het integrale plan van aanpak Gezond en Actief Leven en het Sportakkoord II. Zie ons bericht 'Werkwijze indienen Plan van aanpak GALA en Sportakkoord II' (19 juni 2023)

Na aanvraag: indienen factuur

Na het aanvragen van het ondersteuningsbudget ontvangt u van ons een opdrachtbrief. In deze opdrachtbrief staat hoe u de factuur kunt indienen. Dit is een factuur van uw gemeente aan de VNG. We hoeven verder geen verantwoording te ontvangen. U kunt deze factuur meteen indienen nadat u de opdrachtbrief heeft ontvangen. Stuur de factuur uiterlijk 30 september op naar facturen@vng.nl.

Nog geen ondersteuningsbudget aangevraagd?

Heeft u het budget nog niet aangevraagd? Dan kunt u dit nog doen tot 1 september 2023 door ons aanvraagformulier in te vullen. Heeft u hierover nog vragen neem dan contact met ons op via gezondenactiefleven@vng.nl.

Meer informatie

VNG-bericht 'Budget beschikbaar in aanloop naar brede SPUK' (9 december 2023)