Gemeentelijke Uitvoering (4)

Hier vindt u het overzicht van projecten, programma's en diensten die voortkomen uit de Gezamenlijke Gemeentelijke Uitvoering (GGU) en subsidies vanuit het rijk. Zij helpen gemeenten de dienstverlening te verbeteren en een doelgerichte en efficiĆ«nte organisatie op te zetten. Lees meer over de GGU en het uitvoeringsportfolio.

Filter resetten

Gemeentelijk Incidenten Registratiesysteem

Het Gemeentelijk Incidenten Registratiesysteem (GIR) is een systeem om agressie- en geweldsdelicten te registreren. Het systeem is speciaal voor gemeenten ontwikkeld. Gemeenten kunnen GIR inrichten voor hun eigen organisatie.
Leefomgeving
Duister steegje

Datavoorziening Energietransitie Gebouwde Omgeving

Nederland moet in 2050 aardgasvrij zijn, staat in het Klimaatakkoord. Bij de energietransitie spelen gemeenten een belangrijke rol. De Datavoorziening Energietransitie Gebouwde Omgeving (DEGO) biedt gemeenten de gegevens die ze nodig hebben om plannen te maken voor aardgasvrije wijken.
Leefomgeving
Nieuwbouw

Overige Objecten Registratie API

Met de Overige Objecten Registratie API-specificaties (Objecten en Objecttypen) kunnen gemeenten eenduidig objecten (zoals prullenbakken, laadpalen etc.) registreren, opslaan en ontsluiten. Gegevens van deze objecten zijn vaak nog niet beschikbaar in gegevensbronnen, terwijl ze de gemeentelijke dienstverlening ze wel nodig...
Leefomgeving
Laadpaal

Signalen

Gemeente Amsterdam ontwikkelde Signalen, publieke software om meldingen openbare ruimte te verwerken. De meldingen worden automatisch gecategoriseerd en naar de juiste afhandelaar of afdeling gestuurd. Signalen is open source systeem en vrij beschikbaar voor andere gemeenten. Inmiddels werken ook Utrecht...
Leefomgeving
Snelweg