Ledenbrief nummer
Lbr 20/081

Duizenden ouders zijn getroffen door de problemen met kinderopvangtoeslag. De Belastingdienst/Toeslagen compenseert hen daar financieel voor. Maar voor wie in de problemen is geraakt, is dat niet altijd voldoende. Er kunnen bijvoorbeeld problemen zijn ontstaan rondom huisvesting, schulden, inkomen, zorg en de opvoeding van kinderen. Staatssecretaris Van Huffelen, verantwoordelijk voor Toeslagen, heeft daarom de gemeenten gevraagd om die ouders over de volle breedte hulp te bieden.

De VNG heeft met staatssecretaris Van Huffelen sinds juni gesproken over de randvoorwaarden waaronder gemeenten de benodigde ondersteuning aan de gedupeerde ouders kunnen bieden. De VNG en Belastingdienst/Toeslagen hebben op 28 september een akkoord bereikt om ouders die gedupeerd zijn door de toeslagenaffaire te ondersteunen.

In deze ledenbrief leest u meer over de financiƫle en inhoudelijke aspecten van dit akkoord en wat het betekent voor u als gemeente. Om gemeenten te ondersteunen, heeft de VNG een steunpunt ingericht waar gemeenten terecht kunnen voor vragen en implementatieondersteuning.