De gemeente heeft een belangrijke rol in alle veiligheidsonderwerpen. Van de aanpak van georganiseerde (drugs)criminaliteit en hulp aan verwarde personen tot algemeen lokaal veiligheidsbeleid.

In de Raadgever Zorg en veiligheid leest u meer over het verband tussen deze domeinen. Momenteel wordt gewerkt aan actuele versies van de en de Raadgever Lokaal integraal veiligheidsbeleid.en de Raadgever Ondermijning.

Global Goals

Binnen de Global Goals is er veel aandacht voor het preventie-aspect van veiligheid. Door armoede en ongelijkheid aan te pakken (Global Goals 1 en 10), onderwijs te verbeteren (Global Goal 4), arbeidsmogelijkheden te creëren (Global Goal 8), duurzame consumptie te stimuleren en sterke publieke diensten te leveren (Global Goals 12 en 16), zorgen we voor een veiligere samenleving. Lees meer over de rol die u als raadslid kan spelen in het behalen van deze doelen in de handreiking De Global Goals in de Nederlandse gemeenteraad (pdf, 8,3 MB).

Global Goal 1 - geen armoede Global Goal 4 - kwaliteitsonderwijs Global Goal 8 – eerlijk werk en economische groei Global Goal 10 – ongelijkheid verminderen Global Goal 12 – verantwoorde consumptie en productie Global Goal 16 – vrede, veiligheid en sterke publieke diensten