Hulpmiddelen zijn ook voor mensen met een complexe hulpvraag essentieel om zo goed en zelfstandig als mogelijk te kunnen functioneren. Zeker bij een progressieve ziekte, heftige gezondheidswijziging of andere ingrijpende levensgebeurtenis is een vlotte en correcte afhandeling van de aanvraag essentieel, waarbij de hulpmiddelen écht moeten aansluiten bij de behoefte van de inwoner.

Brochure

De brochure 'Toegang tot hulpmiddelen voor mensen met een complexe hulpvraag' bevat tips en adviezen voor de aanvrager, de Wmo-consulent en (revalidatie-)artsen en behandelaren die adviseren over hulpmiddelen. In 2019 vinden twee nieuwe gesprekstafels plaats waarmee een verdieping wordt gemaakt op de publicatie.

Leermiddag verbetering toegang hulpmiddelen en woningaanpassingen.

Op 8 februari is er in Eindhoven een Leermiddag voor Wmo- en Jeugdconsulenten, beleidsmedewerkers, wijkteammedewerkers en hulpmiddelen leveranciers. Centraal staat de vraag hoe de keten inwoners met acute, complexe en/of progressieve aandoeningen sneller en beter aan de juiste hulpmiddelen en woningaanpassingen kan hepen. 

Tweede leermiddag

Op 3 april is er in Wijk aan Zee een tweede Leermiddag verbetering toegang hulpmiddelen en woningaanpassingen.