Jaar van uitgifte
2021

Deze gereedschapskist helpt u als beleidsmedewerker, bestuurder of ketenpartner om regionale samenwerking zorg en veiligheid succesvol vorm te geven en te organiseren. Het geeft u tips, instrumenten en werkvormen om een samenwerkingsproject goed te starten en gedurende de rit te ondersteunen om uiteindelijk de doelen te bereiken die u met uw partners heeft vastgesteld.

Zie ook

Interesse? Neem contact op met VLOT of de VNG

Geïnteresseerden die vragen hebben over de gereedschapskist of de handreiking en er mee aan de slag willen, kunnen contact opnemen met een van de Regioadviseurs van VLOT of met de VNG.

 


Tijdelijk aanbod: installatiehulp

Om de gereedschapskist en de verschillende werkvormen snel in gebruik te kunnen nemen, biedt de VNG installatiehulp aan. Met de installatiehulp krijgt u maximaal 2 uur op afstand toelichting op het gebruik van de gereedschapskist en/of specifieke instrumenten en werkvormen die u wil inzetten voor de samenwerking. De installatiehulp kan u adviseren over welke instrumenten en werkvormen het beste aansluiten op uw project en de doelen die u wil bereiken. De installatiehulp kan ook een ‘generale repetitie’ met u doen van de door u gekozen instrumenten en werkvormen.

Door u op weg te helpen met de instrumenten of werkvormen die u wil gaan gebruiken, kunt u snel aan de slag met uw project!

NB: onze installatiehulp is beschikbaar voor de eerste 10 personen die deze aanvragen, dus wees er snel bij!  Op = op!

 Waarom installatiehulp?

  • Uw vragen over het gebruik van de gereedschapskist, instrumenten of werkvormen daaruit zijn beantwoord.
  • U weet welke werkvormen en instrumenten aansluiten bij het doel dat u wil bereiken.
  • U kan een betere keuze maken in de stappen die u moet zetten om de  samenwerking succesvol te maken.
  • U weet hoe u de gereedschapskist kan inzetten.
  • Welke stappen u kan zetten om bestuurders en ketenpartners betrokken te houden.
  • U doorloopt de door u gekozen instrumenten en werkvormen een keer door voordat u deze in uw project gaat toepassen.

Aanvragen van installatiehulp

Wilt u graag gebruik maken van onze installatiehulp? Neem dan contact op met de VNG. Vermeld uw naam en contactgegevens, uw vraag, de tijd die u denkt nodig te hebben met de installatiehulp en de datum waarvoor u de installatiehulp nodig heeft. Vervolgens wordt er binnen een week contact met u opgenomen om een afspraak te maken.