2021: twee partijen bieden afzonderlijk van elkaar hun hulp aan de gemeente Arnhem aan: een groep geestelijk verzorgers en een lid van het Ouderpanel. Het zorgt voor een directe ‘klik’ in het hoofd van de beleidsadviseur waarmee beide partijen contact hebben. De eerste lotgenotenbijeenkomst in Arnhem is daarmee een feit. Sinds dat moment komen diverse vaste (en nieuwe) gezichten met regelmaat bij elkaar.   

Jaartal

2022

Gemeente

Kristel de Waal is al vanaf de oprichting betrokken bij het Ouderpanel, als vertegenwoordiger van provincie Gelderland. Ze nam contact op met gemeente Arnhem. “Ouders zochten elkaar online op, ze wilden met elkaar in gesprek,” vertelt Kristel. “Ik zit ook aan de telefoon voor de landelijke Stichting Lotgenotencontact en bood mijn hulp aan bij de gemeente.” Dat aanbod kwam terecht bij beleidsadviseur Marieke Wijdeveen, die geholpen heeft de ondersteuning voor gedupeerde ouders vorm te geven in Arnhem".  

Hoe organiseer ik een lotgenotenavond?  
Wil je als gemeentelijk medewerker in gesprek met iemand van de gemeente Arnhem over het organiseren van lotgenotenavonden en/of het verbinden van hulpverleners en gedupeerde ouders? Neem dan contact op met Kristel de Waal (coördinator voor gemeenten) van Lotgenotencontact via gemeente@lotgenotencontact.info.   

Downloads