Met de algemene publiekscampagne Allemaal Vitaal werken de gemeenten Alphen-Chaam, Baarle Nassau en Gilze en Rijen samen met aangesloten partners bij de lokale- en preventieakkoorden om overgewicht en andere problemen met de fysieke en mentale gezondheid aan te pakken.

Jaartal

2022

Gemeente

Type

Persbericht / Nieuwsbericht

Vitaal zijn en blijven

Een gezonde leefstijl is een topprioriteit voor deze gemeenten. Allemaal Vitaal richt zich tot iedereen. Uiteraard tot de groep mensen die nog (veel) aan onderdelen van leefstijl kan verbeteren, maar zeker ook op hen die al goed op weg zijn. Het verbeteren van gedrag is namelijk heel moeilijk maar het behouden ervan is een minstens even grote uitdaging. We moeten samen voor een gezonde toekomst gaan zorgen.

Inspiratie en activiteiten

De bewoners worden geïnformeerd en geïnspireerd via diverse media over de verschillende onderdelen van vitaliteit: beweging, gezonde voeding en mentale gezondheid. Leuke en gratis activiteiten worden georganiseerd. Zo gaat wethouder Judith van Loon de komende weken AppelBabbels uitdelen op verschillende plaatsen in de gemeente. Ze gaat met inwoners in gesprek over hun gezondheid tijdens het eten van een appeltje. Ook de lokale verenigingen en organisaties willen ervoor zorgen dat inwoners van Alphen-Chaam nog gezonder gaan leven. Dat doen zij door het organiseren van eigen activiteiten en initiatieven voor jong en oud.

OnsAlphenChaam.nl

Om op de hoogte te blijven van alle inspirerende informatie en leuke activiteiten, wordt het sociale platform van OnsAlphenChaam.nl gebruikt. Tevens is er informatie te vinden bij huisartsen, sportscholen, fysiotherapeuten en andere samenwerkingspartners. Ook komt er regelmatig een informatieve column Ons Weekblad en de diverse activiteiten ook in het Weekblad gepubliceerd. Op deze manier wil de gemeente zoveel mogelijk inwoners bereiken en inspireren. Want een gezond en vitaal leven, dat willen we allemaal!