Jeugdbescherming en Jeugdreclassering

Gemeenten hebben veel nieuwe taken op het gebied van jeugdbescherming en jeugdreclassering. Hierbij hebben zij behoefte aan actuele kennis en informatie. De VNG biedt alle jeugdregio's hulp-op-maat bij hun samenwerking met hun nieuwe veiligheids- en justitiepartners.

 

Wegwijzer gemeenten en jeugdstrafrechtketen

Welke rol heb ik als gemeente in de jeugdstrafrechtketen? Wat zijn mijn taken bij preventie en nazorg? Met welke partijen heb ik allemaal te maken en aan welke knoppen kan ik als gemeente draaien? Op al deze vragen krijgt u antwoord in onze Wegwijzer gemeenten en jeugdstrafrechtketen.

Inspiratiekaart Jeugd & Veiligheid

In onze landelijke inspiratiekaart vindt u initiatieven en keuzes die regio’s en gemeenten al maakten bij hun inrichting van de jeugdbescherming en jeugdreclassering. Heeft u ook een innovatieve aanpak die voor andere regio’s interessant is? Laat het ons weten en mail corinevandersluijs@vng.nl.

Ondersteuningsprogramma voor jeugdregio's

Jeugdstrafrecht, hoe werkt dat precies en wat is uw rol als gemeente? Het VNG ondersteuningsprogramma 'Samenwerken met de jeugdstrafrechtketen' helpt alle jeugdregio's met de nieuwe samenwerking met hun lokale justitiepartner. Bekijk ons aanbod en neem contact op met de contactpersoon van uw eigen regio!