Jeugdbescherming en Jeugdreclassering

Gemeenten hebben veel nieuwe taken op het gebied van jeugdbescherming en jeugdreclassering. Hierbij hebben zij behoefte aan actuele kennis en informatie. De VNG biedt alle jeugdregio's hulp-op-maat bij de samenwerking met nieuwe veiligheids- en justitiepartners. Maak gebruik van ons ondersteuningsprogramma en bel één van onze adviseurs.

 

Landelijke inspiratiekaart Jeugd en Veiligheid

Op deze kaart ziet u de keuzes die jeugdregio’s en gemeenten gemaakt hebben bij hun inrichting van de jeugdbescherming en jeugdreclassering. Heeft u een aanpak die voor andere regio’s interessant is? Laat het ons weten en mail corinevandersluijs@vng.nl. Op onze stand-van-zaken-kaart is te zien of uw gemeente al gebruik maakt van het VNG-ondersteuningsprogramma.

 

Schakel het ondersteuningsprogramma in

Jeugdstrafrecht, hoe werkt dat precies en wat is uw rol als gemeente? Het VNG ondersteuningsprogramma 'Samenwerken met de jeugdstrafrechtketen' helpt alle jeugdregio's met de nieuwe samenwerking met hun lokale justitiepartner. Bekijk ons aanbod en neem contact op met de contactpersoon van uw eigen regio!

Checklist voor úw werkagenda jeugdstrafrecht

Deze checklist helpt jeugdregio’s en justitiepartners concreet bij het opstellen van hun werkagenda Jeugdstrafrecht én hun gezamenlijk werkproces op alle deelonderwerpen. Bij de checklist zitten ook nuttige adviezen voor uw onderzoek naar wat al goed loopt in een regio en wat nadere uitwerking behoeft.