Jeugdbescherming en Jeugdreclassering

Gemeenten hebben veel nieuwe taken op het gebied van jeugdbescherming en jeugdreclassering. Hierbij hebben zij behoefte aan actuele kennis en informatie. De VNG biedt alle jeugdregio's hulp-op-maat bij hun samenwerking met hun nieuwe veiligheids- en justitiepartners. Maak gebruik van ons ondersteuningsprogrogramma en bel een van onze adviseurs.

 

Landelijke inspiratiekaart Jeugd en Veiligheid

Op deze kaart ziet u de keuzes die jeugdregio’s en gemeenten gemaakt hebben bij hun inrichting van de jeugdbescherming en jeugdreclassering. Heeft u een aanpak die voor andere regio’s interessant is? Laat het ons weten en mail corinevandersluijs@vng.nl. Op onze stand-van-zaken-kaart is te zien of uw gemeente al gebruik maakt van het VNG-ondersteuningsprogramma.

 

Nieuwsbrief van het ondersteuningsprogramma

De jeugdregio’s zijn hard aan de slag om beter samen te werken met de justitiële partners op het gebied van jeugdreclassering en jeugdstrafrecht. Lees in onze update van het ondersteuningsprogramma over de verschillende initiatieven die nu lopen, zowel regionaal als landelijk. Laat u inspireren en schakel ook ons ondersteuningsteam in!

Wegwijzer gemeenten en jeugdstrafrechtketen

Welke rol heb ik als gemeente in de jeugdstrafrechtketen? Wat zijn mijn taken bij preventie en nazorg? Met welke partijen heb ik allemaal te maken en aan welke knoppen kan ik als gemeente draaien? Op al deze vragen krijgt u antwoord in onze Wegwijzer gemeenten en jeugdstrafrechtketen.

Ondersteuningsprogramma voor jeugdregio's en gemeenten

Jeugdstrafrecht, hoe werkt dat precies en wat is uw rol als gemeente? Het VNG ondersteuningsprogramma 'Samenwerken met de jeugdstrafrechtketen' helpt alle jeugdregio's met de nieuwe samenwerking met hun lokale justitiepartner. Bekijk ons aanbod en neem contact op met de contactpersoon van uw eigen regio!