Jeugdbescherming en Jeugdreclassering

Gemeenten hebben veel nieuwe taken op het gebied van jeugdbescherming en jeugdreclassering. Hierbij hebben zij behoefte aan actuele kennis en informatie. De VNG biedt alle jeugdregio's hulp-op-maat bij hun samenwerking met hun nieuwe veiligheids- en justitiepartners.

 

Ondersteuningsprogramma voor jeugdregio's

Jeugdstrafrecht, hoe werkt dat precies en wat is uw rol als gemeente? Het VNG ondersteuningsprogramma 'Samenwerken met de jeugdstrafrechtketen' helpt alle jeugdregio's met de nieuwe samenwerking met hun lokale justitiepartner. Bekijk ons aanbod en neem contact op met de contactpersoon van uw eigen regio!

Landelijke inspiratiekaart

In onze landelijke inspiratiekaart vindt u initiatieven en keuzes die regio’s en gemeenten al maakten bij hun inrichting van de jeugdbescherming en jeugdreclassering. Heeft u ook een innovatieve aanpak die voor andere regio’s interessant is? Laat het ons weten en mail corinevandersluijs@vng.nl.

Webcolleges en kennisclips

Wanneer en door wie wordt jeugdreclassering opgelegd? Wat kun je van de jeugdreclasseerder verwachten? Gemeenten hebben grote behoefte aan meer inzicht in de jeugdreclassering. Daarom liet de VNG speciaal voor gemeenten vier webcolleges maken. Daarnaast kunt u kennisclips bekijken over de wettelijke verantwoordelijkheden en taken van gemeenten voor jeugdbescherming.