In deze netwerksessie van het netwerk VTH staat de informatieplicht die geldt bij bouw- en sloopveiligheid en de daarbij behorende risicomatrix centraal. Tijdens de sessie gaan we in op de achtergrond en lessen bij het beoordelen van de informatieplicht (waaronder de risicomatrix) bouw- en sloopveiligheid. 

Sprekers

  • Wico Ankersmit, directeur Vereniging Bouw- en Woningtoezicht
  • Vincent Hilhorst, adjunct teammanager Toezicht gemeente Den Haag

Wico en Vincent zijn opstellers van de de richtlijn bouw- en sloopveiligheid. 

Zij hebben tevens al eerder een sessie gegeven op 13 april 2023 over dit onderwerp, mede in het kader van de wkb. Deze sessie vindt u terug op de webpagina 'Wkb: Invloed op VTH'. De sessie van 13 april is opgenomen onder 'DEEL 5'. Tijdens de sessie van 3 september zullen we de laatste ontwikkelingen en ervaringen bespreken.

Terugkijken

De opname en de presentaties van alle sessies kunt u na afloop terugkijken op de webpagina van de VTH Netwerkbijeenkomsten

Locatie en tijd

  • Online via Microsoft Teams
  • Dinsdag 3 september van 9:30-11:00

Doelgroep

Deze sessie is bedoeld voor VTH-ers die zich bezighouden met beoordelen van de omgevingsveiligheid bij bouwen en slopen. We gaan ervan uit dat de deelnemers bekend zijn met de richtlijn bouw- en sloopveiligheid en de nodige basiskennis hierover bezitten. 

Kosten

Geen

Meer informatie

Nadere achtergrondinformatie is te vinden op de webpagina richtlijn bouw- en sloopveiligheid

Organisator

VNG