Recent is VMware overgenomen door Broadcom met gevolgen voor gemeenten. In dit webinar worden de laatste ontwikkelingen, het handelingsadvies en de modelbrief toegelicht. Daarnaast bespreken we ook de ervaringen van gemeenten, de in kaart gebrachte prijsverhogingen, recente adviezen en vervolgstappen.

Op 22 november 2023 is VMware overgenomen door Broadcom. De overname heeft geleid tot enkele belangrijke verschuivingen in de bedrijfsstrategie en het productaanbod van VMware. Voor iedere gemeente die VMware gebruikt, heeft deze overname gevolgen. 

Op 4 juli hebben de VNG en Vakgroep SLM hier een webinar over georganiseerd. Tijdens dit webinar hebben Broadcom, Omnissa en SoftwareOne presentaties gegeven en hebben gemeenten gepraat over de consequenties van de overname en strategiewijziging. Het verslag hiervan en de achteraf door de leveranciers beantwoorde FAQ’s is na te lezen op het GIBIT Forum.

Daarnaast hebben we op het GIBIT Forum een Broadcom/VMware pagina ingericht. Hier vindt u de laatste informatie aangaande dit onderwerp, waaronder een handelingsadvies en modelbrief.

Locatie en tijd

  • Online, MS Teams
  • Donderdag 12 september, 10.00 - 11.30 uur

Doelgroep

Alleen toegankelijk voor gemeentelijke medewerkers.

Kosten

Geen

Meer informatie

Organisator

VNG Realisatie