De VNG heeft een monitoringsprogramma opgezet om de komende jaren de effecten van de Omgevingswet en de Wkb te monitoren. In deze sessie gaan we in op de uitkomsten van het eerste kwartaal, is er ruimte om vragen te stellen en laten we de benchmarktool zien die beschikbaar is voor deelnemende gemeenten. 

Deze sessie wordt nogmaals gegeven op woensdag 14 augustus, van 13:00-14:00. 

De eerste uitvraag van de monitor Omgevingswet en Wkb is in april 2024 gestart. Het eerste rapport van de monitor is sinds begin juli beschikbaar. Dit is de eerste rapportage en geeft een beeld van de eerste ontwikkelingen en de richting waarin de effecten zich op dit moment bewegen. 

Inhoud

Tijdens de bijeenkomst kunt u een presentatie van de eerste analyse van de monitoringsuitkomsten verwachten. Voor gemeenten die nog geen deelnemer van de monitor zijn is het een mooie kans om het belang van de monitor te zien en een beeld te krijgen van de te verwachten inspanningen bij deelname. Tevens is dit de kans om al uw vragen te stellen over de monitor en het bijbehorende proces. Wij zullen u ook meenemen in de benchmarktool die beschikbaar is voor gemeenten die deelnemen aan de monitor, na het invullen van de enquête. Hierin kunt u uw eigen ingevulde gegevens vergelijken met gemeenten van vergelijkbare grootte. Daarnaast is er voldoende ruimte gereserveerd om vragen te stellen, feedback te geven en ervaringen uit te wisselen met andere gemeenten. 

Let op: deze sessies is open voor elke gemeente die geïnteresseerd is in de uitkomsten van de monitor, of algemene vragen heeft over deze monitor. Hij is niet exclusief voor deelnemers van de monitor! 

Locatie en tijd

  • Online, via Teams
  • 27 augustus 13:00-14:00

Doelgroep

Gemeenten die al reeds deelnemen aan de monitor Omgevingswet en Wkb. Gemeenten die geïnteresseerd zijn in de uitkomsten van de eerste uitvraag van de monitor Omgevingswet en Wkb of nog vragen hebben over de monitor.

Kosten

Geen

Organisator

VNG