Het ministerie van BZK is van plan de bestaande Regeling specifieke uitkering ontzorgingsprogramma maatschappelijk vastgoed te verlengen en op een aantal punten te wijzigen. Tijdens deze sessie verzamelen we input om een consultatiereactie te schrijven namens gemeenten.

De regeling is gericht op de ondersteuning van kleine maatschappelijkvastgoedeigenaren bij het verduurzamen van de gebouwen die zij in eigendom hebben. Door de verlenging tot 1 mei 2027 krijgt de regeling dezelfde einddatum als het ontzorgingsprogramma voor het mkb. Na deze termijn wordt heroverwogen of er gebruikgemaakt moet worden van een specifieke uitkering of een meer centrale regeling.

Daarnaast worden enkele kleine wijzigingen doorgevoerd, zoals de verdeelsleutel van de middelen naar provincies en het toevoegen van nazorg aan de dienstverlening van het ontzorgingsprogramma. Met deze aanpassingen van de regeling wordt een nieuwe aanvraagronde per 1 oktober 2024 opengesteld.

Lees meer over de wijzigingen

Locatie en tijd

  • Online via Teams 
  • Dinsdag 9 juli, 11.00-11.30 uur

Doelgroep

Gemeenteambtenaren die werken aan verduurzaming van het maatschappelijk vastgoed 

Kosten

Geen

Meer informatie

Wilt u op de hoogte blijven van alle ambtelijke bijeenkomsten die wij organiseren, meld u dan aan voor de nieuwsbrief van Programma Energie

Organisator

VNG