Maatschappelijke organisaties, onderwijsinstellingen en gemeenten kunnen weer subsidie aanvragen voor een project Maatschappelijke Diensttijd. Als MDT-organisatie geeft u jongeren de kans een stap te zetten naar hun toekomst en wordt u onderdeel van een landelijk netwerk dat stimuleert en kwaliteiten bundelt.

Projecten die bijdragen aan de ontwikkeling van jongeren

De subsidie voor MDT ondersteunt maatschappelijke organisaties en bekostigt onderwijsinstellingen om projecten te realiseren die bijdragen aan de ontwikkeling van jongeren tussen de 12 en 30 jaar. Zij kunnen trajecten van maximaal 6 maanden volgen waarbij ze hun talenten ontwikkelen, mensen buiten hun eigen leefwereld ontmoeten en iets doen voor een ander en de samenleving.

Aanvraag indienen

U kunt een aanvraag doen voor een MDT-project van 2 of 3 jaar, met een minimale subsidie van € 240.000 en een maximaal bedrag van € 4,5 miljoen. Tot 1 mei 15.00 uur kunt u uw aanvraag indienen via het aanvraagportaal van DUS-I. Kijk voor de voorwaarden en meer informatie op: https://www.dus-i.nl/subsidies/maatschappelijke-diensttijd-2024