Gemeenten krijgen meer tijd om hun succesvolle en herbruikbare initiatieven aan te melden bij GemeenteDelers. Dit is een landelijke competitie waarbij gemeenten waardevolle ideeën uit de uitvoeringspraktijk met elkaar delen. De prijsuitreiking is nu verschoven naar het VNG Uitvoeringscongres in het najaar.

3 rondes

De competitie GemeenteDelers bestaat uit 3 rondes die eindigen met winnaars in verschillende categorieën. Met het verschuiven van de prijsuitreiking van de zomer naar het najaar zijn de 3 beoordelingsrondes ook later in het jaar. Dit biedt als voordeel dat gemeenten vanaf nu hun aanmelding niet meer in de drukste periode van het jaar hoeven te doen.

Meer inzendingen, ook uit fysiek domein

GemeenteDelers haalde in de eerste 3 edities meer dan 200 casussen op. Bestaanszekerheid, gezond leven en ouder worden, en kansengelijkheid waren hierbij populaire thema's. De organisatie hoopt dit keer ook op mooie bijdragen vanuit de thema’s klimaat en energie, en fysieke ruimte.

Nathan Ducastel, algemeen directeur VNG Realisatie en juryvoorzitter van GemeenteDelers: 'In 2022 hadden we maar liefst 94 aanmeldingen, een prachtig aantal. Natuurlijk hopen we dit record in 2024 te verbreken, met ook een fors aantal inzendingen uit het fysieke domein. Verduurzaming van woningen, energietransitie en leefbaarheid van buurten zijn belangrijke thema’s in veel gemeenten. Dan is het juist belangrijk om bewezen oplossingen op dat terrein met elkaar te delen.'

Aanmelden casus

Wilt u met uw gemeente meedoen met GemeenteDelers 2024? Meld uw casus aan tot en met 1 maart 2024.

Meer informatie

Op de webpagina vindt u meer informatie over GemeenteDelers.