Gemeenten hebben een grote verantwoordelijkheid bij het begeleiden van inwoners naar werk. Een pittige opdracht voor de professionals in het sociaal domein, die ondersteuning krijgen van slimme tools. Zoals instrumentengids Eva, die na een koppeling met Eva.RMT krachtiger wordt en regionalisering ondersteunt.

Marcel Helfferich is beleidsadviseur Participatie en re-integratie en inburgering binnen het team Samenleving van de gemeente Ooststellingwerf. Voor deze baan was Helfferich werkzaam bij UWV WERKbedrijf. Via VNG Realisatie maakte Helfferich kennis met Dennis en Eva. Eva is de digitale gids waarin alle instrumenten en trajecten zijn verzameld die kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van de werkzoekende en het vinden van werk. Helfferich zag nog meer mogelijkheden toen hij via VNG Realisatie hoorde over de regionale variant: Eva.RMT.

Makkelijk schakelen tussen lokaal en regionaal zoeken naar instrumenten

Een enorme pre aan Eva en de koppeling aan Eva.RMT noemt Helfferich dat je het op maat kunt gebruiken. 'Wil je alleen voor de eigen gemeente zoeken, dan kan dat. Wil je uitbreiden naar de regio, dan kan dat even makkelijk. Instrumentengids Eva is onder de hoede van VNG Realisatie al zo doorontwikkeld dat het vele mogelijkheden biedt en tegelijkertijd heel gebruiksvriendelijk is. Wij kijken hier al hoe we in de toekomst ook over de provinciegrenzen heen samen kunnen werken. Want dat is nog een laatste punt dat ik aan wil stippen: Eva helpt enorm in het samenwerken.'

Meer informatie