[update 23 augustus 2022] Voor opdrachten van het nieuwe VNG-BZK ondersteuningsprogramma voor Caribische overheden zijn we op zoek naar gemeentelijke juridische experts. We zoeken specifiek nog wetgevingsjuristen. De reactietermijn voor jurist/beleidsadviseur en arbeidsjurist is inmiddels verstreken.

Wetgevingsjuristen

We zijn breed op zoek naar wetgevingsjuristen voor korte opdrachten, en specifiek naar een expert met ervaring rondom de implementatie wettenbank/verordeningenbestand en met kennis van ICT (voor koppeling wettenbank met overheidswebsite). Naar verwachting duren de opdrachten zo’n 20 à 60 werkdagen, die deels ter plekke en deels op afstand worden uitgevoerd. De werkwijze is dat gemeentelijke experts in dienst blijven van hun gemeente, maar voor het benodigde aantal werkdagen worden gedetacheerd. VNG International faciliteert de detachering, de logistiek en de inhoudelijke begeleiding.

Jurist/beleidsadviseur [reactietermijn verstreken]

Per direct zoeken we ondersteuning op het gebied van juridische advisering over actuele zaken en crises, het schakelen met de openbare lichamen en de departementen in Nederland, vergelijkbaar met een adviserende staffunctie voor de burgemeester in gemeenten. Daarnaast gaat het om advisering over nieuwe wetstrajecten. De opdracht is van 6 maanden tot een jaar, gebaseerd op de Cariben of deels of volledig vanuit Nederland.

Arbeidsjurist [reactietermijn verstreken]

Verder zijn we op zoek naar een arbeidsjurist die ondersteuning kan bieden bij specifieke arbeidszaken, integriteitszaken en zittingen. De opdracht is van 6 maanden tot een jaar, gebaseerd op de Cariben of deels of volledig vanuit Nederland.

Ondersteuningsprogramma Cariben

De opdrachten vallen binnen de zojuist door BZK en VNG gelanceerde Caribische Uitwisselingsfaciliteit, waarmee gemeentelijke expertise wordt uitgewisseld met de Cariben om de eilanden te ondersteunen bij bestaande uitdagingen.

Reageren

Interesse? Stuur snel een mail met CV en begeleidende informatie naar Eline.Vermeer@VNG.nl. Goede beheersing van de Engelse taal is een pre.