Hoe staat het met de ondernemersdienstverlening vanuit gemeenten? Het landschap van gemeentelijke diensten voor ondernemers is breed en divers. De VNG brengt dat landschap nu in kaart met een onderzoek onder alle gemeenten en vertegenwoordigers van ondernemers.

Ook individuele ondernemers kunnen deelnemen. De opbrengst is inzicht, overzicht en handige praktijkvoorbeelden van ondernemersdienstverlening.

De VNG voert het onderzoek ‘Landschap van ondernemersdienstverlening uit in samenwerking met SCC Consultancy. Dat is een onafhankelijk bureau met ervaring en expertise op het gebied van ondernemersdienstverlening. Het onderzoek gaat over onderwerpen als communicatie, vergunningen, ondernemersparticipatie en regionale samenwerking. De VNG hoopt met de uitkomsten gemeenten ook te inspireren tot betere dienstverlening en meer samenwerking met ondernemers.

Medewerkers Economische Zaken en vertegenwoordigers van ondernemers zijn uitgenodigd. Als uw gemeente nog geen uitnodiging heeft ontvangen, maar u wel graag uw kennis en inzichten met ons wilt delen, dan is dat alsnog mogelijk via het onderzoek ‘Landschap van Ondernemersdienstverlening’