Dit jaar is de nieuwe Wet Inburgering 2021 in werking getreden. Binnen het nieuwe inburgeringsstelsel is een belangrijke rol weggelegd voor de monitoring en evaluatie ervan. Hierdoor is de Statistiek Wet Inburgering (SWI) ontstaan. CBS is de organisatie die de gegevens verzameld van gemeenten, DUO, COA en IND

Dit jaar is de nieuwe Wet Inburgering 2021 in werking getreden. Binnen het nieuwe inburgeringsstelsel is een belangrijke rol weggelegd voor de monitoring en evaluatie ervan. Hierdoor is de Statistiek Wet Inburgering (SWI) ontstaan. CBS is de organisatie die de gegevens verzameld van gemeenten, DUO, COA en IND.

Aanleveren gegevens voor Statistiek Wet Inburgering

Vanaf juni is iedere gemeente verplicht om gegevens over de Statistiek Wet Inburgering (SWI) aan te leveren volgens de daarvoor opgestelde richtlijnen voor de SWI. De eerste aanlevering van de SWI loopt tot en met 29 juni 2022. Dit betekent dat alle gemeenten verplicht zijn om uiterlijk 29 juni gegevens aan te leveren. Alleen in het geval dat er geen inburgeraars waren in het eerste kwartaal van 2022 kan worden volstaan met een korte e-mail waarin wordt aangegeven dat er geen inburgeraars Wet Inburgering 2021 waren.

Meer informatie

Heeft u vragen over het aanleveren van de gegevens neem dan contact op met het CBS via Wetinburgering@cbs.nl.