ZonMw publiceert maandag 13 november 3 subsidieoproepen bestemd voor kortlopende projecten met maatschappelijke diensttijd (MDT): 1 voor gemeenten, 1 voor onderwijsinstellingen en 1 voor maatschappelijke organisaties. Door deze kortlopende MDT-projecten kunnen de organisaties kennismaken met MDT.

MDT: vrijwillige inzet jongeren

Tijdens MDT zetten jongeren tussen de 12 en 30 jaar zich vrijwillig in voor een maatschappelijk thema. Ze organiseren bijvoorbeeld activiteiten voor eenzame ouderen, zetten een sportproject op voor kwetsbare jongeren of bedenken een creatieve oplossing voor een probleem in hun wijk. Zo ontdekken en ontwikkelen ze hun talenten, ontmoeten ze andere mensen en betekenen ze iets voor de samenleving. Steeds meer gemeenten zien de meerwaarde van MDT, ruim 250 gemeenten hebben er al ervaring mee opgedaan.

Subsidie voor kortlopende projecten

Voor een project MDT-kort kan ZonMw maximaal € 50.000,- beschikbaar stellen. Daarmee kunt u kennismaken met MDT en krijgen jongeren de kans om ervaring op te doen met MDT. Jongeren besteden in de projecten minimaal 30 uur en maximaal 50 uur aan hun MDT-traject over een periode van maximaal 12 weken. Het hele project heeft een duur van maximaal 4 maanden.

Aanvragen van subsidie

De subsidie kan aangevraagd worden van 13 november 2023 tot en met 11 april 2024 14.00 uur. Als het totale budget per subsidieronde is uitgeput voordat de sluitingsdatum is bereikt, sluit de subsidieronde vroegtijdig. Lees meer informatie het bericht van op de website van ZonMw.