De nieuwe speelset Digitale Toegankelijkheid van het spel Optimaal Digitaal is klaar! De speelset is speciaal ontwikkeld voor organisaties die aan de slag willen met het verbeteren van digitale toegankelijkheid.

Dat werd gedaan door het Aanjaagteam Digitale Toegankelijkheid van de VNG samen met de ontwikkelaars van het Optimaal Digitaal spel. Daarnaast leverden de volgende organisaties een bijdrage:

  • de gemeenten Haarlem, Harderwijk, Gooise Meren, Lansingerland, Noordwijk en Gooise Meren
  • en de organisaties Logius (team Digitoegankelijk), Waterschap Hollandse Delta, DUO en Ieder(in)

Inzicht, prioriteiten en werken aan oplossingen

De nieuwe speelset geeft inzicht in wat er nog te doen is op het gebied van digitale toegankelijkheid. Het spel helpt ook om samen met collega's prioriteiten te stellen en dwingt om samen met alle betrokkenen te werken aan oplossingen. Het is ook een zinvolle invulling voor een teamdag. Het Optimaal Digitaal spel is mét de nieuwe speelset een leuke, positieve en speelse manier om digitale toegankelijkheid in uw gemeente aan te pakken.

Met elkaar in discussie gaan en keuzes maken

De essentie van het spel is dat mensen met elkaar in discussie gaan en dat er keuzes worden gemaakt. Het spel eindigt met concrete acties die samen worden opgepakt. Daarnaast bevordert het de bewustwording, samenwerking én het stimuleert kennisoverdracht.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de speelset of deze gelijk bestellen? Kijk dan op: 

Meer informatie over het spel zelf: