Beluister nu de eerste aflevering van de podcast 'Cyber Sessions - The time is now’. Ontdek wat gemeenten kunnen doen om digitale veiligheid te waarborgen en veerkracht op te bouwen tegen cyberaanvallen.

Abonneer u nu via Spotify om geen aflevering te missen!

Podcast

De podcast van het CCV en de VNG komt voort uit de Cyber Sessions. Onderzoekers, ervaringsdeskundigen en professionals op het gebied van cybercrime delen daarin hun kennis en praktische inzichten. Welke rol kan de gemeente oppakken, welke gevaren zijn er op de weg en waar kan de gemeente hulp inroepen?

Afleveringen

De eerste podcast is een introductie van het thema, de volgende 4 gaan elk in op een eigen weg van de Lokale cyberwegenkaart

  1. Eigen huis op orde. Ontdek hoe gemeenten en organisaties samenwerken om digitale veiligheid te waarborgen en veerkracht op te bouwen tegen cyberaanvallen.
  2. Cyberincidenten en cybercrisis. Krijg inzicht in de verschillende soorten cyberdreigingen waarmee organisaties en overheden worden geconfronteerd, en begrijp hoe je jezelf kunt beschermen.
  3. Cybercrime en gedigitaliseerde criminaliteit; Verken de complexe wereld van hacking, phishing-mails en online fraude, en zet bruikbare City Deal cyberprojecten in om deze risico's te minimaliseren.
  4. Online aangejaagde ordeverstoring; Weet wat de mogelijkheden zijn bij online onrust, hoe monitor je en wanneer grijp je in.

Voor wie

Of u nu een ambtenaar openbare orde en veiligheid of Chief Information Security Officer bij een gemeente bent of vanuit een andere gemeentelijke afdeling geïnteresseerd bent in digitale veiligheid, deze Cyber Sessions podcasts bieden inzicht om uw kennis op dit cruciale gebied uit te breiden. Na het beluisteren kunt u direct lokaal aan de slag met cyberpreventie.