Gemeenten hebben binnen Common Ground een belangrijke mijlpaal bereikt en die heet Haven. Met Haven kunnen gemeenten Common Ground-toepassingen gebruiken zonder dat zij daarvoor hun technische infrastructuur hoeven aan te passen. Dat geeft gemeenten de flexibiliteit om toepassingen die ze samen ontwikkelden,

Grote diversiteit infrastructuur bij gemeenten

Gemeenten hebben een grote diversiteit aan technische infrastructuur voor hun informatievoorziening. Nu ze samen gaan organiseren en samen toepassingen ontwikkelen, is dat een probleem. Je wilt immers, conform de gedachte achter samen organiseren, één keer ontwikkelen en in potentie bij alle gemeenten gebruiken. Zonder dat je daarvoor de applicatie moet aanpassen aan de specifieke infrastructuur waarop deze moet draaien.

Haven: standaard voor platformonafhankelijke cloudhosting

Haven biedt daar een oplossing voor. Het is een standaard voor platformonafhankelijke cloudhosting. Alle programmatuur die binnen Common Ground wordt ontwikkeld, werkt daarop. “We maken met Haven een versnelling mogelijk van samen organiseren. Het is misschien niet zo zichtbaar, omdat het bij wijze van spreken onder de motorkap zit van de gemeentelijke ICT. Dat we nu Haven hebben, is een mijlpaal voor samen organiseren en daar zijn we best trots op,” zegt Nathan Ducastel, directeur van VNG Realisatie.

Lees meer over Haven in artikel iBestuur

In een artikel op iBestuur vertellen de gemeente Utrecht en leveranciers Microsoft, Google en Centric over hoe zij omgaan met Haven. En welke voordelen dat biedt. Mariëlle van der Zanden, CIO gemeente Utrecht: “Samen organiseren betekent ook dat je als gemeenten zoveel mogelijk deelt. Het gebruiken van Haven vind ik een no-brainer: het is totaal beleidsarm en door het te gebruiken, besparen we als gemeenten landelijk veel kosten die we door onnodige verschillen in onze IT-infrastructuur nu wel maken.”

Lees het volledige artikel op de website van iBestuur.