Hoe zorgt u dat innovaties op het gebied van digitale dienstverlening van uw gemeente ook ethisch verantwoord zijn? De gemeente Enschede legde de ‘pilot inkomensverrekeningsapp’ voor aan een ethische commissie. Met een verrassend resultaat. Dick Laan neemt u in een video mee in zijn ervaringen.

Als senior strategisch adviseur houdt Dick Laan zich bezig met de digitale dienstverlening en informatievoorziening van de gemeente Enschede. Zo is hij onder meer actief binnen i4Sociaal. Hier werken verschillende gemeenten samen aan een persoonlijke, digitale omgeving waarin inwoners zelf de regie hebben over hun gegevens. Maar hoe zit het dan met zaken als privacy, proportionaliteit en acceptatie?

 

 

Workshop ‘Vertrouwen in een datagedreven overheid: de rol van ethische commissies’

Tijdens het congres ‘Naleving doet ertoe’ van 10 oktober a.s. verzorgt Angela Rijnhart, secretaris van de ethische commissie in Enschede, een workshop. Hierin deelt ze haar ervaringen en blikt ze vooruit naar een toekomst waarin ethiek een steeds prominentere rol zal spelen binnen digitaliseringsvraagstukken. 

Meer informatie