Met de e-mailservice 'Berichten over uw Buurt' kunnen inwoners notificaties krijgen bij elektronische bekendmakingen van officiële publicaties. Alle gemeenten zijn succesvol stapsgewijs door Logius en KOOP aangesloten. De VNG heeft hieraan bijgedragen met het organiseren van een webinar.

Makkelijk op de hoogte

Sinds het najaar van 2023 werden gemeenten stapsgewijs aangesloten. Op vrijdag 21 juni was de gemeente Utrecht als laatste aan de beurt. 'We zijn blij om te zien hoe goed de nieuwe dienst is geland in onze samenleving. We hebben veel positieve reacties gehad', aldus Bert Voorbraak (algemeen directeur Logius). 'Berichten over uw Buurt maakt de overheid transparanter: door inwoners actief te informeren over beslissingen, kunnen zij bezwaar maken als ze het ergens niet mee eens zijn.' Het gaat hierbij om informatie over bijvoorbeeld een verbouwing bij de buren of het kappen van een boom in de straat.

Samen stapsgewijs uitgerold

'Berichten over uw Buurt' is gemaakt door Logius en KOOP in nauwe samenwerking met het Ministerie Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en alle 342 gemeenten in Nederland. 'We zijn trots op de wijze waarop we deze uitrol hebben aangepakt', aldus Bas van Staalduinen (algemeen manager KOOP). 'Samen met een kopgroep van 21 gemeenten hebben we het uitrolproces goed voorbereid. Hun inzet is enorm gewaardeerd en we hebben veel geleerd van deze aansluitingen. Daarna zijn we Berichten over uw Buurt stapsgewijs voor heel Nederland gaan uitrollen.'

Rol van de VNG

'Dankzij de goede samenwerking is Berichten over uw Buurt in alle gemeenten succesvol uitgerold. De VNG is vanaf het begin betrokken geweest bij de plannen. En onze leden zijn door KOOP heel goed voorbereid op de komst van deze dienst, onder andere via een door de VNG georganiseerd webinar." Nathan Ducastel (directeur-bestuurder bij VNG Realisatie).

Meer informatie

Informatiepagina Berichten over uw Buurt (koopoverheid.nl)