Ruim 160 gemeenten zijn aangesloten op instrumentengids Eva en 30 arbeidsmarktregio's (AMR’s) zijn aangesloten op instrumentengids Dennis. VNG ontwikkelt samen met gemeenten en AMR’s deze instrumentengidsen die de dienstverlening voor werkzoekenden en werkgevers verbeteren. Aansluiten kan nog tot 1 januari.

Dennis is dé instrumentengids voor werkgeversdienstverlening. Op dit moment werken 30 AMR’s met Dennis. In Dennis vinden werkgeversservicepunten (WSP's) en gemeenten een compleet overzicht van alle instrumenten en leerwerktrajecten. Eva is dé instrumentengids voor werkzoekendendienstverlening. Ruim 160 gemeenten werken met Eva. Steeds meer gemeenten sluiten bovendien aan op Eva als regio. Ze kunnen binnen Eva kennis uitwisselen, harmoniseren en regionaliseren. Bekijk op de kaart welke gemeenten in uw regio met Eva (gaan) werken. Alle regionale mobiliteitsteams (RMT's) zijn aangesloten op instrumentengids Eva.RMT.

Instrumentengids Eva wordt steeds vaker in regioverband gebruikt

Het is heel eenvoudig voor gemeenten om in hun eigen Eva-omgeving de instrumenten van buurgemeenten, het regionale mobiliteitsteam (RMT) of landelijke instrumenten (UWV) zichtbaar te maken. Andersom werkt het ook zo: gebruikers van Eva.RMT kunnen de instrumenten zien van gemeenten in de regio die ook werken met Eva. Dat vergroot meteen het aanbod van instrumenten voor een werkzoekende en daarmee de mogelijkheden voor het vinden van werk of participatie.

Aansluiten op Dennis en Eva via de VNG kan nog dit jaar

Elke gemeente en arbeidsmarktregio kan gebruikmaken van de instrumentengidsen. Aansluiten op Dennis of Eva kan tot 1 januari 2024 via de VNG. Binnenkort berichten we u over het vervolg.

Meer weten over hoe u nu kunt aansluiten? Ga naar de projectpagina van Dennis en Eva of neem contact op via denniseneva@vng.nl. Dan helpen we u verder.

Bekijk ook: